|
רגע לפני שאתם אורזים מזוודה בדרך ליעד החדש שלכם, חשוב לבדוק דבר אחד חשוב: מה מזג האוויר במקום אליו אתם טסים. כיוון שאין מדובר בחופשה של שבוע, כדאי שתלמדו קצת על תנאי האקלים בעיר, הן בתקופה הקרובה והן למשך כל השהות שלכם. בניגוד למצב שאליו אנחנו רגילים בארץ, במרבית העולם תוכלו לחוות את כל ארבע עונות השנה - וליהנות או לסבול, עניין של השקפה - מימים חמים ביותר, כמו גם מתקופות שבהן האף שלכם יקפא עוד לפני שאפילו יצאתם מהמיטה.
אז מה צפוי לכם מבחינת מזג האוויר באמריקה? לאן נושבת הרוח באוסטרליה? ואיך תוכלו להתכונן בצורה הטובה ביותר לנסיעה? לפניכם מדריך קצר על מזג אוויר בחו"ל שיעזור לכם לדעת אילו בגדים עליכם לארוז במזוודה בדרך לעבודה בחו"ל.
שלוש שאלות: לאן טסים? במה עובדים? מה מזג האוויר ביעד?
בין אם אתם נוסעים לעבודה של חודשיים ובין אם לתקופה ארוכה יותר, אתם לא רוצים למצוא את עצמכם נסחבים עם יותר מדי בגדים, ובסופו של דבר לגלות שמרביתם בכלל לא מתאימים למזג האוויר במקום. אז איך בוחרים בגדים בכמות הנכונה? אתם צריכים לשאול את עצמכם ולהשיב על שלוש שאלות: לאן אני נוסע? מה מזג האוויר הצפוי? ומה סוג הפעילות המתוכננת?
כך, למשל, אם אתם נוסעים לעבוד בחקלאות, סביר שתצטרכו להצטייד בנעליים נוחות ולהתארגן על בגדי עבודה במקום. אם, לעומת זאת, אתם נוסעים נניח לעבוד בארה"ב בעבודה ייצוגית, שמחייבת מפגש רשמי עם אנשים - כדאי שהמלתחה שלכם תתאים לתפקיד. בכל מקרה, חשוב שתזכרו שאם אתם נוסעים למקום שבו מתמודדים האזרחים באופן קבוע עם מזג אוויר "קיצוני" ביחס למה שאתם רגילים אליו מישראל, סביר שאת הבגדים לימים הקרים במיוחד תוכלו לרכוש שם במקום להיסחב איתם מהארץ.
תמונת לווין עדכנית על תנאי מזג האוויר בחו"ל
ומה בנוגע למזג האוויר בחו"ל? איך תדעו למה להתכונן? תצטרכו לערוך מחקר קטן ופשוט באמצעות האינטרנט כדי לדעת פחות או יותר למה לצפות. איך עושים את זה? בקלות: בואו נניח שאתם נוסעים לעבודה בדרום אפריקה. זכרו שארבע עונות השנה שם הפוכות מאלו שבישראל: בזמן שעלינו יורד גשם, נהנים אזרחי היבשת הדרומית מקיץ ומפגרת החופש הגדול. מעבר לעובדה שהעונות הפוכות, תמצאו שם טמפרטורות דומות למדי לישראל. אבל אם אתם בכלל נוסעים לעבוד בניו זילנד, תגלו שגם שם החודשים החמים ביותר הם לרוב ינואר או פברואר, אך ב"חמים ביותר" הכוונה יכולה להיות רק 19-20 מעלות בצפון המדינה.
זה ברור שתנאי מזג האוויר שונים למדי בין יבשת ליבשת, ודאי אם יורדים לרזולוציות קטנות יותר, כמו איזור או עיר. הדרך הנוחה ביותר שנוכל להמליץ לכם עליה היא להיעזר בערכים המופיעים בוויקיפדיה, ולהקליד את שם העיר או הארץ אליה אתם נוסעים בצירוף המילה Climate. על מרבית האיזורים תוכלו למצוא מאמרים ארוכים ומפורטים, ואם אין לכם כוח לקרוא את הכל, פשוט גללו את העמוד עד לנקודה בה מופיעה הטבלה עם הטמפרטורות הממוצעות בחודשים השונים. אפשר לבצע את החיפוש גם בשפה העברית. למשל: "מזג האוויר בניו יורק". אבל אם אתם נוסעים למקום קצת פחות מוכר לקהילה הישראלית, ייתכן ולא תצליחו למצוא מידע רלוונטי ועדכני בעברית. |
|