אחרי שאתם יורדים מהמטוס בשדה התעופה הזר אליו הגעתם, אתם אוספים את המזוודות ויוצאים בדרככם אל המלון, להוסטל, או לדירה ללילה הראשון שלכם במסגרת עבודה בחו"ל. לפני הכל, חובה עליכם להכיר את התחבורה הציבורית ביעד – אתם הולכים להשתמש בה ולנצל אותה עד כלות! יש הרבה דברים שצריך לדעת על תחבורה בחו"ל, ואנחנו נשתדל לתת לכם כמה טיפים, כלים ונקודות שצריך להתייחס אליהם.
נחיתה רכה – תכינו את המטבע המקומי
בד"כ, החברות שמעסיקות אתכם בחו"ל ידאגו לשלוח נציג מטעמן לאיסוף משדה התעופה. במידה ולא זה המקרה, יהיה עליכם להתחיל בהיכרות ראשונה עם התחבורה הציבורית של המדינה או העיר החדשות שלכם, ממש לאחר הנחיתה, אחרי שאתם יורדים מהמטוס ואוספים את המזוודות, לשם כך, הכינו את המטבע המקומי.
אם אתם טסים לארה"ב או לאירופה, לא תהיה לכם בעיה להצטייד מראש בסכום כסף שיספיק לכם לאוטובוס, רכבת או מונית מהשדה אל העיר. אם אתם מגיעים ליעד שבו יש מטבע אחר - אוסטרליה, בריטניה, אפריקה או כל מקום שהמטבע הרשמי בו אינו דולר או אירו - חשוב שתדעו מראש באיזה מטבע עושים שימוש במקום, והאם יש אפשרות להחליף מדולר או אירו בשדה התעופה.
הדרכים הידועות
מה הדרך הקצרה ביותר מהדירה בה אתם גרים אל מקום העבודה שלכם? איזו דרך טובה ובטוחה יותר ומהי הדרך הנוחה והזולה ביותר? חשוב שתכירו את האזור בו אתם חיים, תסתכלו במפות, תשאלו מכרים, שכנים ועובדים אחרים.
האזור הזה הולך להיות הבית שלכם בתקופה הקרובה, כדאי שתלמדו להכיר אותו לעומק ולדעת היכן נמצא הפאב השכונתי, איפה מרכז חיי הלילה של העיר, וכמובן כמה אמורה לעלות נסיעה במונית, ברכבת התחתית או באוטובוס לכל היעדים האלה ואחרים.
תחבורה ציבורית נוחה ויעילה בחו"ל
בניגוד לתחבורה הציבורית בישראל, תחבורה בחו"ל במדינות המערביות בד"כ מאוד מפותחת, נוחה ויעילה. כמעט בכל עיר גדולה ומרכזית תעמוד לרשותכם רכבת תחתית שתקח אתכם במהירות ממקום למקום.
ביעדים רבים, ניתן לרכוש כרטיס יומי/שבועי/חודשי שתקף לאמצעי תחבורה שונים והתשלום לתחבורה הציבורית נעשה בשירות עצמי ללא פיקוח מחמיר.
ראו הוזהרתם! אל תתקמצנו על כמה שקלים ותנסו להתפלח לרכבת התחתית או לאוטובוס ללא לשלם. לא כדאי לכם להתגנב, כיוון שלעיתים תתקלו בפקחים ללא מדים שעולים לביקורת ומטילים קנסות כבדים על נוסעים שיתפסו ללא כרטיס.
מוניות בחו"ל
בהרבה מקומות בעולם, גם בישראל, נהגי המוניות מנסים לרמות את הנוסעים הזרים. גם במקרה הזה כדאי לכם להיעזר בעובדים ותיקים או בתושבים המקומיים, שיסייעו לכם להבין כמה אמורה לעלות נסיעה במונית מיעד אחד לאחר.
תחבורה בחו"ל בחיי היום יום
כאשר תגיעו לעיר החדשה תצטרכו להתחיל להבין איך מתנהלת בה התחבורה הציבורית: איזה קו עובר ליד הבית ומה מגיע לעבודה; איזה קווים מגיעים למרכז העיר; האם יש קווי לילה; מה קורה ברכבת התחתית; כמה יעלה לשכור רכב ליום? את כל אלו תלמדו בימים הראשונים, אם לא מראש, אז מהניסיון. אתם יכולים להיעזר באתר של העירייה או לבדוק אם במקרה יש אפליקציה שמרכזת את המידע על התחבורה הציבורית. מלבד באופן וירטואלי, שווה להקדיש איזה בוקר כדי להגיע לתחנה המרכזית בעיר ולנסות לברר אם יש מפות או מידע אחר שיסייע. |